Untitled Document
Etusivulle Etusivulle
Etusivulle Yhteystiedot Sivukartta
 Etusivu
Tulosta sivu Tulosta sivu
ottelut ja tulokset
kopo
kopo35
kopo45
kopo50
otteluraportit
 
   
Untitled Document
KoPo pronssiotteluun, EKS finaaliin [ KoPo35 ]
14.03.2004
 
Kuten kauden aikaisemmissa otteluissa KoPo antoi jo ennen peliä tasoitusta kun jalkeille ei saatu edes kahta kentällistä. Olihan sentään kyseessä toistaiseksi kauden tärkein ottelu. Ensiesiintymisen senioreissa teki Lappeenrannan lahja KoPolle Iiro. Koska pelaajia tosiaan vähissä oli alunperäisestä taktiikasta Iiron viltissä istuttamisesta luovuttava. Saatiin toki hyvä korvike kun Iiron laiturit kakkosketjussa olivat Lamo ja Frappe. Se nyt melkein oli sama asia kuin viltissä istumista tai melkein se houkuttelevampi vaihtoehto?..

Ottelu alkoi EKS in hurjalla rynnistyksellä ja HeZZun eka torjunta jo ajassa 0.15. EKS painoi päälle kolmella kentällisellä ja oli joukkue joka ylläpiti tempoa pelissä jossa KoPo alussa vai yritti roikkua mukana. Vasta viiden ja puolen minuutin kohdalla KoPo onnistui ensimmäisen kerran saaman aikaan hyökkäyspään aloituksen. Siihen asti peli ollut vain oman pään purkua keskialueelle.

Pelin vanhetessa KoPokin lämpeni ja kun HeZZukin oli pelipäällä KoPo maali pysyi puhtaana samalla kun tilanteita rupesi syntymään toiseenkin päähän. EKSin kovasta painostuksesta huolimatta KoPo oli joukkue joka onnistui tekemään ottelun avausmaalin. Jamo pääsi 1 : 1 tilanteeseen mutta hukkasi puolittain kiekon, harmistuneen jäi kuitenkin maalin kulmalle painimaan vastustajan kanssa kun Reba onnistui katkaisemaan Eksi avauksen. Jamon painittuaan tarpeeksi tilanne olikin se että hän oli takakulmalla täysin yksin ja sieltä olikin helppo työ luutia kiekkoa tyhjään maaliin Reban hienosta syötöstä.

Tilanne kesti erän loppuun asti ja tauolle mentiin KoPo 1 - 0 johtolukemissa.

Runkosarjan viimeisessä pelissä KoPo oli hävinnyt EKSille niukasti maalilla pelissä jossa oli vähemmän panosta ja peli sen mukaista. Jo ensimmäisen erän aikana oli havaittavissa että keppiä tulee ja kovaa. Meno jatkui toisessa erässä samanlaisena ja kun Peralta päädyssä painin tiimellyksessä vedettiin kypärä päästä vihellettiinkin KoPolle jäähy koska Pera jatkoi pelaamista ilman kypärää kun kypärän kaikki toppaukset olivat samalla levinneet ympäriinsä. Tässä viimeistään havahduttiin erotuomarikaksikon kuutamolla olosta. Turhaan kapteenisto yritti saada puntteja tasattua perustellen että sääntökirjan mukaan pelaajalle joka tahallaan vääntää kypärän vastustajan päästä lähikamppailussa tulisi viheltää jäähy. Erotuomarin mukaan mitään sellaista ei ollut tapahtunut?..

EKS panosti ylivoimaan ja maalille olikin tungosta jonka tuloksena onnistuivatkin tasoittamaan peliä. Pelin jatkuessa KoPolle tulikin jo hyvin nopeasti toinen hieman kyseenalainen jäähy. Jamoa iskettiin ensin käsille ja vaikka erotuomari seisoi aivan vieressä niin minkäänlaista reagointia tilanteeseen ei ollut. Suutuspäissään Jamo huitoi huitojaa housuille ja nyt oltiinkin jo tarkkoina? Jamo jäähylle 2 + 10 min. josta kymppi tosin tuli puhumalla. EKSin ylivoima tuotti taas yhtä nopeasti samalla kaavalla pelaamalla maalin ja täten KoPo olikin kahdessa minuutissa joutunut johtoasemasta taka-ajoasemaan vastustajan kahdella ylivoimamaalilla. Tämän tuloksen Frappe siirrettii puolustajaksi ja Iirolle siunautui tilaisuus sohia muidenkin kuin teholaituriensa kanssa.

Kahdesta nopeassa tahdissa tulleesta takaiskusta KoPo ei kuitenkaan entistä vajaalukuisempanakaan luovuttanut vaan taistelu jatkui entistä raivokkaampana tuottaen tasoitusmaalin erän puolessa välissä Harrin luutiessa siniviivalta maskin takaa 2 - 2 tasoituksen. Valitettavasti EKS oli taas asialla 2 min. kuluessa ja KoPo jälleen taka-ajoasemissa. Ajassa 32.51 EKSin pelaajalle vihellettiin estämisestä jäähy ja yhtä tehokkaasti kuin vastustajamme KoPo käytti tilaisuuden hyödykseen kun Esa pyssytti KoPo taas tasoihin.

Erän sävel oli kuitenkin että maaleja tehdään 2 - 3 min välein ja pelaamatta 3,5 min kotijoukkue siirtyikin taas uudestaan johtoon. Heti maalin jälkeen Jamon rangaistus kärsitty joten hieman tuoretta voimaa saatiin lisää. Kovasti väsynyt KoPo kuitenkin yritti edelleenkin ja puolitoista minuuttia ennen loppua oli HeZZun vuoro tulla vaihtoon ja kuudes kenttäpelaaja kehiin. Myllytystä EKSin päädyssä jossa Esa iskettiin kasvoihin mailalla ja pelin hengen mukaista tietty ei jäähyä vaikka Esalla leuka melkein vereslihalla. Loppujen lopuksi EKS onnistui purkamaan ja kun kellossa aikaa 20 sekuntia KoPo lähti varsinaisen peliajan puitteissa viimeiseen hyökkäykseen joka katkesi keskialueella. Kun kiekko siinä ruuhkassa ajautui Jamolle huudettiin jo vaihtopenkiltä ’vedä’, ’vedä’. Jamolta pari potkua ja heti ennen punaviivaa rannari, kolahdus ja limppu EKSin maalissa.

Iloista huutoa KoPon vaihtoaitiossa, EKS manaili, kirosi ja hakkasi mailoilla laitaa, yleisö huusi ja ulvoi, kellossa peliaikaa 3 sekuntia, Jamo kaulailtiin, mahtava veto aivan ylänurkkaan.. KoPo taas pelissä mukana??

Mutta mitä vielä ??.toinen erotuomareista ei hyväksynyt maalia?.. paitsio???.erotuomari joka koko pelin aikana ei ollut nähnyt yhtään mitään olikin nyt tilanteessa jossa Jamo rannaa punaviivan takaa nähnyt että KoPolainen olisi ollut tilanteessa paitsiossa. Asiaa kysyttäessä hän ei osannut nimetä numeroltaan kuka kyseinen pelaaja oli?? Keskuudessamme ihmetellessämme tilannetta Reba kertoi olleensa siniviivan tuntumassa mutta ei pystynyt sanomaan mikä tilanne osaltaan ollut.

Näin nolosti päättyi viime kauden sarjan voittajan välieräottelu Espoon Laaksolahdessa. Kauden kuluessa EKS ollut reilu vastustaja eikä heitä syyttäminen jos erotuomarit olleet ottelun aikana tehtäviensä tasolla, myönsivät rehdisti kättelyn yhteydessä että maalia hylättiin perusteitta ja olimme sen ansainneet. KoPo taisteli kuitenkin loppuun asti mutta menestystä ei tällä kertaa tullut.

Suurin ongelma kauden aikana kuitenkin ollut että jouduttu pelaamaan kovin vajamiehisenä melkein kaikki pelit. Valitettavasti tilanne vielä edessä tulevassa pronssiottelussa jossa KoPo viimeisen kerran tämän kauden aikana puolustaa Helsingin mainetta.

- toimitus -

 

 

 

Kommentit:

   Otteluun ei ole lisätty vielä yhtään kommenttia.

   Lisää kommentti


         [ Edelliselle sivulle ]