Untitled Document
Etusivulle Etusivulle
Etusivulle Yhteystiedot Sivukartta
 Etusivu
Tulosta sivu Tulosta sivu
ottelut ja tulokset
kopo
kopo35
kopo45
kopo50
otteluraportit
 
   
Untitled Document
KoPo35 pronssia 2004 [ KoPo35 ]
27.03.2004
 
Paloheinä klo 13:00 pukukopissa rento fiilis ennen kauden viimeistä ottelua kun panoksena oli sarjan 35 pronssimitalit. Kirvelevä tappio välierässä oli jo unohdettu ja kaksi viikkoa ollut aikaa keskittyä tulevaan. Vastustajaa Lightning oli kauden aikana kohdattu jo kahdesti ja molemmista KoPo selviytynyt voittajana, kotona 7-6 ja Espoossa 5-1. Otteluun oltiin valmistauduttu huolellisesti kun edellisen yön taksikuitissa ollut kellonaika oli näytti olleen 3:21 ja toinen taas tullut Porista Helsingin yöelämään ja kodin kautta peliin. Tosin Allu joutui pikahälytyksenä peliin kun peliaamuna 9:26 tuli peruutus. Lamokaan ei jättänyt mitään sattuman varaan vaan raahasi paikalle koko päiväkotinsa.

Peliin oli taas onnistuttu saamaan sama erotuomari joka Laaksolahdessa hylkäsi KoPo tasoituksen 3 sekuntia ennen pelin päättymistä, mutta KoPo oli niin latautunut ettei asiaa annettu häiritä alkavaa peliä.

Peli olikin jännittävä alusta loppuun asti, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti molempiin päihin ja peli oli reilua ja rehtiä (tässä asiassa lienee Iiro eri mieltä). Lightning oli joukkue joka alussa oli terävämpi ja vajaan 6:n minuutin jälkeen siirtyivät johtoon kun KoPon puolustus uinahti ja paluukiekosta pääsivät maalintekoon. KoPo kuitenkin kuittasi tilanteen suhteellisen nopeasti kun Mika tuikkasi tasoituksen Iiron syötöstä. Mika oli vielä toistamiseen asialla kun KoPon ylivoima tuotti tuloksen ja erätauolle mentiin Kopon 2-1 johdossa. KoPon toista maalia edelsi ensin Kopon jäähy jossa joukkue esimerkillisesti taisteli ja onnistui estämään Lightingin maalitekoyritykset. 3 sekuntia ennen jäähyn umpeutumista tuli sitten Lightnigille jäähy ja kun KoPo sitten sai viidennen pelaajansa jäälle niin ei mennyt kuin 15 sekuntia ennen kuin punainen lamppu paloi vastustajan maalin takana.

Toinen erä oli ensimmäisen erän tapaan tasaista vääntöä puolin ja toisin. KoPo kuitenkin karkasi jo 3-1 johtoon Allun maalilla. Sen jälkeen olikin ’rookien’ vuoro hermostua, mutta oli siihenkin kyllä syytä. Kyynärpäätä tarjottiin vastustajan maalin edessä kasvoihin ja siitä johtuneesta pienehköstä pystypainista ’rookielle’ 2+2 ja vastustajalle 2 min. Ylivoimapelin juuri loputtua Lightning onnistui tekemään kavennusmaalin. Tästä maalista vastustajalle tuli selvästi enemmän virtaa ja KoPon peli oli hetkittäin sekaisin kun ketjut olivat sekaisin Iiron istuessa vielä toista kakkostaan. Tilanteesta selvittiin kunnialla kiitos hyvän taistelutahdon ja HeZZun hyvän pelivireen.

Ottelu läheni loppuaan ja kulminaatiopistettään kun 1,5 min ennen loppua Lightning otti aikalisän. Seuraavasta aloituksesta saivatkin kiekon hallintaansa ja silloin lähti veskari vaihtoon. Kovaa taistelua Kopon puolustusalueella mutta laukaisupaikat onnistuttiin peittämään eikä HeZZu joutunut torjuntatehtäviin. Kiekko keskialueelle ja ’pam’, ’rookie’ kamppaili kiekosta mutta sääntöjenvastaisesti ja erotuomari nosti käden jäähyn merkiksi. Lightning jatkoi pelaamista ja puristaen kiekon KoPon puolustusalueelle jatkaen myllytystä vielä noin 30 sekunnin verran kuudella viittä vastaan ennen kuin peli vihellettiin poikki ja Iiroa passitettiin jäähylle. Joten?. peliaikaa 33 sekuntia, aloitus Kopon päädyssä, veskari vaihdossa ja Kopolla jäähy, jännitys huipussaan.

Mika aloituksessa ja hoitaa sen hyvin, kiekko ajautuu nurkkaan, vääntöä nurkassa ja maalin edessä, kiekko irti ja liikkeelle, KoPolainen kurkottaa ekana kiekkon saaden sen hallintaan mutta kun hänet vedetään vauhdilla päin laitaa. Peli seis, jäähy vastustajalle, aloitus keskialueella ja peliaikaa 13 sekuntia. Mika hoitaa aloituksen taas kotiin ja Lamo lähtee hakemaan maalia kun vastustajalla vielä maali tyhjänä.

Tästä se hämminki taas alkoi, toinen erotuomari näyttää ettei ole pitkäkiekko mutta Laaksolahdessa jo ansioitunut joka jäänyt Kopon maalille seisomaan viheltää kuitenkin pelin poikki pitkän kiekon merkiksi. Tämän lisäksi erotuomareilta jäi huomaamatta että pitkäksi vihelletty kiekko leikkasi maalivahdin alueen jolloin toimituksen käsityksen mukaan pitkää ei vihelletä. KoPo yritti voimakkaasti saada aloitusta keskelle koska kyseessä oli erotuomarivirhe, mutta turhaan. Peliaikaa 6 sekuntia ja aloitus KoPon päädyssä.

Jo kaksi maalia ottelussa tehnyt Mika ottaa taas vastuuta ja hoitaa aloituksen puhtaasti kotiin ja varmalla purulla keskialueelle varmistuu että KoPo pysyy mitalikannassa kolmantena vuotena peräkkäin, voittaen ottelun 3-2.

Tilastot:

1. erä
0-1 Lightning Tom Strand
1-1 KoPo Mika Björklund (Iiro Luostarinen)
2-1 Kopo Mika Björklund (Esa Kiiveri, Harri Tilli)

Jäähyt
14.02 KoPo Harri Tilli 2 min taklaus
15.59 Lightning Caj Forsman 2 min estäminen

2. erä
3-1 KoPo Keijo Vento (Iiro Luostarinen)
3-2 Lightning Mikko Salminen (Jari Waaralinna)

Jäähyt
29.29 Lightning Tomi Bäckman 2 min nyrkkitappelu
29.29 KoPo Iiro Luostarinen 2 + 2 nyrkkitappelu
39.27 KoPo Iiro Luostarinen 2 min taklaus
39.47 Lightning Tom Strand 2 min taklaus

Aikalisä: 38.32 Lightning


- toimitus -

 

 

 

Kommentit:

   Otteluun ei ole lisätty vielä yhtään kommenttia.

   Lisää kommentti


         [ Edelliselle sivulle ]